Lasagne er en af danskernes favoritter i en travl hverdag. Når først lasagnen er i ovnen, passer den sig selv, den mætter godt og kan sagtens spises flere dage i streg. Blandt andet derfor er den italienske ret blevet så populær blandt både børn og voksne i Danmark. Lasagnen stammer oprindeligt fra pastalandet Italien og er en lagdelt ret med pastaplader, kødsauce og hvid sauce, der ovnbages, til pastapladerne har den helt rette konsistens. Denne børnevenlige lasagne er perfekt til alle og få lidt grøntsager ind i hverdagen.
FORBEREDELSESTID:
60 minutter
ANTAL PERSONER:
4 personer
INGREDIENSER:
500 gram Oksekød
Lidt Flyde margarine til stegning af oksekødet
3 Løg
3 Hvidløg
1 Laurbærblade
3 tsk Timian
2 tsk Paprika
3 tsk Oregano
2 dåse Hakkede tomater
1 Grønsagsbouillonterning
Salt og Peber
12 Lasagneplader
250 gram revet Mozzarellaost
FREMGANGSMÅDE:
Løgene hakkes og brunes i olie, kød kommes i og brunes, derefter krydderier, tomater og de revne gulerødder. Evt. lidt ekstra vand. Simre i ca. 15 minutter.
I mens laves mornay sauce. -> Læs opskriften på mornay sauce her:
I et ildfast smurt fad, lægges lagvis hvid sauce, kødsauce, og lasagneplader. Osv. osv. Slut af med mornay sauce.
Drys evt. toppen med den anden halvdelen af mozzarellaost.
Bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 30 minutter.
Evt. tilbehør -> Læs opskriften på råkostsalat/gulerodssalat her: eller hvidløgsflute
Mums! Velbekomme fra Kidi Univers