Den eneste forskel på bechamelsauce og mornay sauce er ost. Begge saucer laves som en opbagt sovs, og i mornay saucen tilsættes ost. Den cremede sauce er god i lasagne og pastagratin og er heldigvis rigtig nem at lave selv.
FORBEREDELSESTID:
10 minutter
ANTAL PERSONER:
4 personer
INGREDIENSER:
25 gram Flyde margarine
5 spsk. Hvedemel
5 dl Mælk
1/2 tsk Salt
1/2 Muskatnød
Lidt peber
150 gram revet Mozzarellaost
FREMGANGSMÅDE:
Smelt smør i en gryde ved middel varme. Pisk melet i, til alt smørret er suget op. Pisk mælken i lidt ad gangen. Pisk konstant, til blandingen er jævn og klumpfri.
Kog saucen ved svag varme i 5 minutter, og pisk jævnligt. Hæld revet ost i, og rør, til osten smelter.
Smag til med salt, revet muskatnød og peber. Brug f.eks. saucen i lasagne.
-> Læs opskriften på lasagne her: