Nem klassisk svampet chokoladekage m. kærnemælk til cirka 30 personer som er en favorit kage i alle hjem. Denne nemme chokoladekage er velegnet både til børnefødselsdagen, jubilæum eller eftermiddagskaffen. Den må du smage, og det kan ikke blive mere nemt.
FORBEREDELSESTID:
30 minutter
ANTAL PERSONER – STK:
30 stk
INGREDIENSER:
750 gram Hvedemel
200 gram Flyde margarine
750 gram Sukker
5 hele Æg størrelse M/L
125 gram Kakaopulver
1 liter Kærnemælk
2.5 tsk Natron
2.5 tsk Bagepulver
2 tsk Vaniljesukker
TIL GLASUR:
500 gram Flormelis
5 spsk. Vand
Evt. lidt Citronsaft, Krymmel eller Farvepasta/madlavningsfarve/frugtfarve
FREMGANGSMÅDE:
Smør kommes i en skål og røres godt med sukkeret til ensartet masse, eller man ikke kan høre sukkeret, knaser i skålen mere. Herefter tilsættes et æg ad gangen. De resterende tørre ingredienser sigtes sammen med melet og det hele røres til en ensartet masse oven i æggesukkermassen.
Hele massen hældes i en smurt bradepande ca. 23×33 cm.
(Du kan undlade at smøre bradepande hvis du bruger bagepapir) Kagen bages på ovens nederste rille ved 200 grader C alm. ovn i 30 minutter tag derefter chokoladekagen ud af bradepanden, så den bliver godt afkølet.
Efter afkøling glaseres den med glasuren og drysses med evt. revet mørk chokolade eller krymmel.
Mums! Velbekomme fra Kidi Univers