Udskriftsindstillinger:

NEM! BACON PORRE TÆRTE

bacontaerte-med-nem-taertebund-kidiunivers
Difficulty Begynder
Tid
Prep Time: 20 min Cook Time: 30 min Total Time: 50 min.
Servings 4
Best Season Sommer
INGREDIENSER:
    INGREDIENSER TIL TÆRTEBUND:
  • 175 gram Hvedemel ((ca. 3 dl))
  • 1/2 teskeer Fint salt
  • 100 gram Margarine
  • 1/2 spiseskeer Vand
  • 1 teskeer Hvidløgskrydderi
  • 1 teskeer Paprika
  • INGREDIENSER TIL TÆRTEFYLD:
  • 200 gram Bacon i tern
  • 1 Porre
  • 1 Løg
  • 1 Rød peberfrugt
  • 6 Æg
  • 200 milliliter Let mælk ((2 ca. dl))
  • Lidt timian, rosmarin og muskatnød
  • Salt og friskkværnet peber
  • Din ynglings ost
FREMGANGSMÅDE:
  1. Put mel, timian, salt og margarine i foodprocessoren med metalkniven. Kør til massen er ensartet. Tilsæt vand og kør igen. Dejen skal samle sig i en pølse og køre med rundt, så er den færdig.

  2. Bag nu tærten i ovnen ved 185 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.

  3. Rul den ud mellem to stykker bagepapir, så den passer til en tærteform og tryk den i formen skær kanterne af langs toppen. Forbag bunden midt i oven 10 minutter ved 200 grader.

  4. Bacon skæres ud i små tern, som steges sprøde på en varm pande. Stil til side. Porre renses og snittes i tynde ringe, mens den røde peberfrugt skæres i mindre, aflange stykker.

  5. Pisk æg og mælk sammen med lidt salt og friskkværnet peber, og andre krydderier hvis man er til det fx. paprika. Tag den forbagte tærte ud af ovnen, og fordel først porreringe i bunden. Derefter peberfrugt, og til sidst bacontern. Hæld derefter æggemassen forsigtigt i, og slut af med finthakket frisk timian, rosmarin og favorit ost.

  6. FX: TILBEHØR:

    Lad gerne tærten køle lidt af inden servering, her kan du fx lave en lille skål tomatsalat, gulerod salat/råkost eller bare en helt almindelig salat.

Kidi Univers